Pagina's

zaterdag 2 februari 2019

Maria Lichtmis op de seizoentafel

Vandaag  2 februari is het  Maria Lichtmis   het feest van het steeds sterker wordende daglicht.Maria Lichtmis vieren  


Op de vrije school van mijn kinderen werd het feest van Maria Lichtmis gevierd. Juffie verzamelde kaarsenresten en daar maakte ze samen met de kinderen nieuwe kaarsjes van. Deze werden aangestoken en in de aarde gezet om zo de wortelkindjes wakker te maken, en natuurlijk werd er dan gezongen :
Krokus bolletje kom eens uit je holletje,
met je bloempjes paars en geel,
op een groene steel.
Lente is weer in 't land.
winter is weer aan de kant.
Alle kinderen zijn zo blij,
want het is haast mei.

Maria Lichtmis op de seizoentafel 


Ik heb thuis nooit Maria Lichtmis gevierd met mijn kinderen, ik vond het op school genoeg. Het is voor mij ook al weer enige tijd geleden dat mijn kinderen op de vrije school zaten en kan me ook niet herinneren dat er pannenkoeken gegeten werden. Geertrui schreef een mooi artikel als je wat meer over de achtergrond van Maria Lichtmis wil weten. 

Ben je op zoek naar inspiratie , wil je thuis iets maken of gewoon kijken wat anderen op de seizoentafel hebben staan ? Kijk en doe ideeën op hoe jij Maria Lichtmis kunt vieren. Ik heb mooie plaatjes voor jou verzameld op Pinterest en wellicht vind jij het leuk om mij te volgen ?


Vier jij Maria Lichtmis thuis ?Tips en inspiratie voor Maria Lichtmis op de seizoentafel


3 opmerkingen:

Juffrouw Ooievaar zei

Wat een leuk liedje, dat kende ik niet, bedankt voor het delen.
Groetjes Anita

nicole orriens zei

Wat mooi om op die manier het feit dat het weer langer licht wordt te vieren. Ik kende Maria Lichtmis nog helemaal niet.

Atelier de Vier Jaargetijden zei

@ Nicole, het is gewoon een christelijk feest maar ik denk dat het een beetje in de vergetelheid is geraakt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...