Pagina's

zaterdag 29 augustus 2015

Nachtvlinder op de seizoentafel


De nachtvlinder van Atelier Pippilotta  is een patroon uit 2003. Ik heb deze  jaren geleden ook al eens gemaakt voor  de kleuterjuf van mijn kinderen. Toen al vond ik de kleur camel van het originele ontwerp een beetje saai en heb het toen vervangen door een gele kleur vilt. ( helaas geen foto van )
Deze week heb ik de nachtvlinder opnieuw gemaakt omdat ik dit een prachtig ontwerp vind voor de nazomer op de seizoentafel . Nog steeds een prachtig ontwerp om te maken , het  ontwerp is ca, 18 cm. lang en dat ligt mij beter dan die hele kleine ontwerpen omdat ik hele grote handen heb.


De kleur van de nachtvlinder 

De originele kleur vind ik nog steeds een beetje saai en heb deze vervangen door een hand geverfd lapje vilt dat ik nog ergens had liggen. Ik heb even gegoogeld op een plaatje van de nachtvlinder en vond dat deze kleur er wel bij paste. Met een hand geverfd lapje beschik je natuurlijk over andere kleuren dan die standaard verkrijgbaar zijn, dus ik snap de keuze ook wel voor de camel kleur ! . Zoals altijd een duidelijk omschreven patroon met  meer dan voldoende materialen in dit pakket.
Antroposofisch popje seizoentafel vilt Atelier de Vier Jaargetijden

Achterkant van de nachtvlinder

Het leuke van dit ontwerp vind ik dat de nachtvlinder op de achterkant ook zo'n mooie vlinder heeft, dat had ik niet verwacht. Dit ontwerp leent zich goed om er een winteruitvoering van te maken en dan met een blauw pakje aan , dan heb je een winterkabouter met lantaarn in de hand !


Antroposofisch popje van vilt seizoentafel Atelier de Vier Jaargetijden
Maak jij wel eens een ontwerp vaker ?


7 opmerkingen:

Atelier Nanaya zei

Wat een leuk berichtje weer. Een blauwe variant lijkt me ook leuk!

Knutselpret zei

mooi zo en een ander kleurtje vilt doet wonderen

Atelier de Vier Jaargetijden zei

@ Knutselpret en @ Atelier Nanaya met een andere kleur vilt kun je vaak weer een heel nieuw popje maken.

Groet Thea

Martine Kolk zei

Wat een leukerd, zo met de vlinders! Leuk idee om je eigen draai er aan te geven!

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Dank je wel Martine !

Groet Thea

Vlijtig Liesje zei

Wat een prachtig poppetje is dat weer!

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Dank je wel @ Vlijtig Liesje.

Groet Thea

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...