Pagina's

maandag 19 januari 2015

Hoe kun je zelf blauw sprookjesvilt verven ?

Sprookjesvilt zelf verven 

Sprookjesvilt is mooi maar ook duur en je kunt het heel gemakkelijk zelf verven. 


Wat heb je nodig om zelf sprookjesvilt te verven ?


* Lapjes wit vilt en eventueel andere witte lappen voor de seizoentafel. 
* Tinnetje Dylon kleur nr. 18 Madonna Blue ( Etos of elders te koop )* Oude pan van de kringloop. 
Werkwijze 

Ik laat de lapjes altijd eerst weken in koud water , totdat ze goed nat zijn. Dan de pan met water op zetten en verwarmen, een klein beetje verfpoeder oplossen in het warme water en even doorroeren.  Hoeveel verfpoeder of water dat kan ik je niet zeggen, ik meet of weeg niets af maar experimenteer maar een beetje. Begin gewoon met een klein beetje verfpoeder omdat deze kleur vrij sterk is.

De lapjes vilt frommel ik een beetje in elkaar , maar je kunt een lapje ook afbinden met elastiekjes of met knikkers of in een punt vouwen. Kortom probeer iets en dompel het lapje even in de pan, daarna eruit halen met een tang o.i.d en dan kijken of je tevreden bent.Soms is een lapje op enkele plaatsen nog heel erg wit, dan vouw of frommel je het lapje opnieuw en dompel het nogmaals onder in de verf net zolang tot je tevreden bent. Daarna het lapje uitspoelen in de gootsteen  met lauw water en een beetje azijn en laten drogen en eventueel  strijken met een stoomstrijkijzer. 

En dan heb je hele mooie lapjes ijsblauw vilt voor Koning Winter of iets anders voor op de winter tafel. 

Blauw sprookjesvilt zelf verven

Hieronder zie je mijn achtergrond lap voor de winter seizoentafel ook geverfd in hetzelfde verfbad en ook deze mantel van Koning Winter is gemaakt van naaldvilt geverfd met Dylon.Antroposofische Koning Winter


Heb je nog vragen, is het niet helemaal duidelijk ?

 Contactformulier rechts bovenaan mijn blog

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...