--> Sneeuwklokje op de seizoentafel | Atelier de Vier Jaargetijden

vrijdag 31 januari 2014

Sneeuwklokje op de seizoentafel

Vilt sneeuwklokje naar een patroon van Mieke Stender


Lang geleden dat ik een popje maakte van Mieke Stender in het originele formaat. De laatste jaren dat ik de popjes maakt vergrootte ik het patroon, dus zo'n klein popje van ca. 10 cm. was wel weer even wennen.


Mutsje sneeuwklokje past niet 

Ik heb deze popjes en zeker het sneeuwklokje al diverse keren gemaakt en iedere keer valt me op dat het mutsje niet helemaal past. Ik knip het mutsje aan de voorkant al iets meer in maar aan de achterkant blijft ze een "kaal" hoofd houden.
Natuurlijk kan ik dan bedekken met haartjes maar ik dacht ik laat het nu even op de foto zien.

Vanmorgen moest ik nog beginnen aan dit popje en toen ze klaar was wilde ik haar snel op de foto zetten. Buiten in de tuin bloeide de sneeuwklokjes en het leek me wel leuk om haar daar tussen te zetten maar dat lukte niet echt. Ze viel om en ik was bang dat haar mooie jurkje vies zou worden zo tussen de vochtige aarde. Dan maar een bolletje uit de grond getrokken en gewoon binnen in huis een foto gemaakt.  

Ik ben erg benieuwd  herken jij het "probleem" met het mutsje ?

7 opmerkingen:

Anita Willems zei

Ik zie wat je bedoelt.
Het patroon van het mutsje zou beter vallen wanneer de achterkant rond werd geknipt, zodat het over de nek valt.
Want zo met zo'n blote nek voelt het vast koud ;-)
En zo'n schattig popje moet het toch niet koud krijgen :-)

Anoniem zei

Herkenbaar! Ik heb bijna alle popjes gemaakt, en herinner me dat ik het mutsje wel eens ietsje breder knipte... Leuk om het sneeuwklokje bij jou te zien, ik zal haar ook weer eens uit de doos vissen! Fijn weekend!

Angela zei

Wat leuk om te zien dat ze nog steeds gemaakt word. Ik heb ze in het verleden ook gemaakt. Mij is het nooit op gevallen. Ik denk omdat ik ze allemaal gewoon haartjes gegeven heb.
Ze is erg mooi geworden.
Liefs Angela

Knutselpret zei

ja ik heb dat ook al een paar keer ervaren voordat ik knip pas ik het patroontje om het hoofd en anders maak ik het groter wel leuk ik moet ook nog een half jaar gaan doen ben afgelopen jaar ergens gestrand

De Jaartafel zei

Wat leuk om weer eens een bloemenpopje van Mieke Stender te zien.
De mutsjes bij mij pasten ook niet goed, ligt dus niet aan jou maar aan het patroon.
Dag, Ariane

Severine zei

Het patroon klopt inderdaad niet. Ik knip het achterdeel recht af. Je zou er zelfs een boog naar beneden aan kunnen knippen als het nog niet past.
Groetjes Severine

Margriet zei

Ik heb die van mij even bekeken. Heb haartjes(plukje wol)op het hele hoofdje gemaakt en dan valt het niet op dat het mutsje te klein is. Je moet het denk ik zien als een kapje/hoedje en niet als een muts. Of zie ik dat verkeerd ?
Groet Margriet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...