Pagina's

woensdag 5 januari 2011

Vilt verven met sneeuw

Op diverse blogs zag ik foto's van sneeuw verven en omdat er hier de afgelopen week nog heel veel sneeuw lag , heb ik ook een poging gedaan. Ik hou niet van sneeuw, maar verven met sneeuw is leuk, echt een keertje proberen, ook leuk om met je (klein) kinderen te doen !

Wat heb je nodig voor vilt verven 

  • Lapjes vilt, zijde of ander materiaal 
  • Wolverf
  • Plastic bloempotten met gaatjes 

Werkwijze vilt verven  

Ik heb  2 plastic bloempotten gebruikt maar je kunt ook van die plastic emmertjes gebruiken waar n waar yoghurt ingezeten heeft. Ik heb 2 plastic bloempotten met gaatjes gebruikt en daar lapjes wit vilt en naaldvilt ingelegd en onder de bloempotten nog een stukje witte zijde. Kijk wat je in huis hebt aan materialen en verf dat mee. Bedek het vilt met sneeuw en strooi daar boven op de wolverf, niet teveel kleuren anders krijg je zo'n poep bruine smurrie kleur.  

Als de sneeuw smelt neemt dit de verf mee, het vilt dat onder de bloempot ligt zal anders kleuren omdat het in het smeltwater ligt. De bloempotten met daaronder een lekbak binnen gezet  en een paar dagen laten staan. Toen ik alles s uitgespoeld had bleek de aqua kleur erg overheersend te zijn en heb ik weer sneeuw geschept en er nog een beetje gele verf er op gedaan. En op de laatste foto zie je het resultaat.
Aan de linkerzijde 2 lapjes vilt , in het midden de zijde en aan de rechterzijde een restant naaldvilt.

Snow dying felt Atelier de Vier Jaargetijden

10 opmerkingen:

DEKAKADO zei

Wat bijzonder, nooit van gehoord.
Wel een ontzettend mooi resultaat.
Groetjes, Marleen.

Severine zei

Ik heb hier nog nooit van gehoord. Wat leuk! Het resultaat ziet er prachtig uit! Blijft de kleur ook goed zitten?

Gera zei

Fantastisch!!! Ik vind de kleuren erg mooi! En het lijkt me ook erg leuk om te doen! Ga ik een proberen! Er ligt nog steeds sneeuw hier, maar nu lijkt het me minder geschikt, het is geen mooie sneeuw meer. Helaas. Maar ik wacht geduldig op de volgende bui :-)).
Dankjewel voor de beschrijving!
groetjes, Gera

Cora zei

Ziet er heel leuk uit,die lappen kun je mooi voor het voorjaar gebruiken. Ik hoop dat de sneeuw weg blijft, maar als ze wel komt weet ik wat ik er mee kan doen

het lieveheersbeestje zei

Gelukkig nieuwjaar! En wat een leuke dingen heb je weer gemaakt...schattig sneeuwklokje en dan die leuke olifantjes! Maar dit verven met behulp van sneeuw is helemaal nieuw voor mij, erg mooi resultaat hoor, voor herhaling vatbaar.
Groetjes van mama lievheersbeestje.

Anoniem zei

Ik kende deze techniek helemaal niet, maar het ziet er heel mooi uit! Al een idee wat je er van gaat maken?

Atelier de Vier Jaargetijden zei

@ Severine, ik weet niet of de kleur goed blijft zitten maar hoop het wel.
@ aukjesatelier , nee ik heb nog helemaal geen idee wat ik van de verschillende lapjes ga maken maar eens komt er een dag dat ik er iets moois van ga maken!
Groet Thea

Ida zei

Thea, wat ontzettend leuk dat je ons mee laat kijken, dit kende ik niet en vind het heel leuk om te zien hie je het vilt kunt verfen met sneeuw en dan zulk mooi resultaat, prachtig!

Ben ook blij voor (mezelf en) jou dat alle sneeuw en gladheid weg is, geen pretje om naar buiten te moeten en inderdaad een fiets geeft dan ook niet veel houvast, ik weet dit uit ervaring ;-)

Evelyn' s poppen zei

Hoi Thea,

wat ontzettend leuk, ook ik kende het niet, maar heb zeker weer iets bijgeleerd, dankjewel!!

mevrouw Duck zei

Mooi kleuren!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...