Pagina's

zondag 7 november 2010

Egels maken van kaardenbollen voor op de seizoentafel

Heb je misschien van die mooie kaardenbollen in je tuin dan kun je daar mooie egeltjes van maken voor op je seizoentafel 


Je knipt met handschoenen aan de uitstekende stekels een beetje in vorm en prikt met zwarte knopspelden ogen en eventueel een neusje en klaar zijn je egeltjes.Jaren geleden toen mijn kinderen pas op school zaten zocht ik me rot naar deze nen vond ze in de buurt in de gemeentetuin. Sinds een aantal jaren heb ik ze ook in mijn eigen tuin, hoe ze hier gekomen zijn weet ik niet maar ik denk dat ze gewoon zijn komen aanwaaien.

Kaardenbollen zijn beschermd

Tegenwoordig zijn ze beschermd dus als je er ééntje ziet staan in het park of elders laat deze dan met rust. Misschien kun je kaardenbollen  in je eigen tuin zaaien , zomers zijn ze prachtig om te zien. Ze produceren veel nectar dus ook nog goed voor bijen en hommels..En wie weet heb je net zo veel geluk en komt er zo maar een kaardenbol in je  tuin  aanwaaien. 
.7 opmerkingen:

jeaninebijker zei

Wat een leuke manier om egeltjes te maken. Ik vind het een leuke tip! Ik moet nog wel even wachten tot hij bij mij komt aanwaaien..

Groeten Jeanine.

vrouw Hommel zei

Ik wist niet dat ze inmiddels beschermd zijn. Toen ik een paar weken geleden in Frankrijk was stonden de bermen er vol van en ik heb er een paar meegenomen omdat ik ze ook al zo mooi vind als kaardenbol zijnde en dan ook nog het verhaal van "vroeger" erbij bedenkend maakt het plaatje compleet.
groet

Anoniem zei

Wat schattig, deze egeltjes van een kaardebol!
Ik vind de planten zo'n mooi winter silhouet hebben... inderdaad prachtig voor op de jaartafel :D

Carla zei

Was bij mij ook niet bekend dat ze beschermd zijn. We hebben ze zelf ook in de tuin. Erg leuk zo die egeltjes!!
Fijne week, groetjes Carla.

brigitte zei

Schattige egeltjes.
Super idee.
Groetjes Brigitte

Barbara zei

Enig idee! Groetjes, Barbara

fleur zei

ja leuk!!!!
Bij mijn buren staan ook kaardebollen, zal er eens wat vragen om ook zo'n egeltje te maken!
ZE PRIKKEN ECHT!!!!
groetjes fleur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...