Pagina's

donderdag 21 oktober 2010

Sint Maartenlichtje Sint Maartenlantaarn

Ze zijn zo leuk om te maken en op veler verzoek een beschrijving. Je maakt een vel papier van 30 x 30 of groter nat door er voorzichtig met een natte spons overheen te gaan.
Daarna kun je met aquarelverf het papier gaan beschilderen, maak het niet te licht anders zie je later de kleuren niet meer. Als de verf droog is kun je het papier aan beiden zijden met een stuk keukenpapier en zonnebloemolie inwrijven.
Ik heb 120 grams tekenpapier gebruikt en waterverf van het Kruidvat en het is wel heel erg handig als je een mooie dikke kwast heb, maar de aquarelverf verdelen met een stuk keukenpapier en veel water lukt ook.

Dit vel papier is door Farah beschilderd.
Dit vel papier is door Sahar beschilderd.
En zo zagen de lichtjes er na het vouwen uit.

Nadat we de rolgordijnen dicht hadden gedaan, zag het er zo uit.
En nu was het de bedoeling om een hele foto reportage van het vouwen te maken maar dat kost veel tijd en met behulp van You Tube moet het jullie ook lukken, veel plezier met het maken en ik hoor graag of het gelukt is.

10 opmerkingen:

Barbara zei

O, wat zijn ze prachtig! Lieve groetjes, Barbara

Esther zei

Wauw mooiii. Groetjes Esther.

brigitte zei

Erug leuke lichtjes.
Groet Brigitte

Het Bovenhuis zei

Hoi Thea,
Wat leuk dat je een bezoekje bracht aan mijn blog en een berichtje achterliet. Wat maken jij en je dochters mooie dingen. Leuk om jouw blog te ontdekken!
Hartelijke groet,
Ingrid

Grietje zei

Prachtig!

vrouw Hommel zei

Wat een leuk idee en nog mooier resultaat.
fijn weekend

Anoniem zei

Gezellig, deze lichtjes...
Leuk dat je het met aquarelverf hebt gedaan!
Ik gebruik wasko of vetkrijt en de olie na afloop, ja die maakt het helemaal af...
Fijn weekend :D

Severine zei

Heb je die hele regenboog rij van deze lichtjes op de kast van waldorf mama gezien? Prachtig! Verschillende mensen vragen bij haar wat het zijn, ik zou ze haast willen verwijzen naar jouw blog. Geweldig weer dat je zo'n beschrijving geeft! Ze zijn zo mooi!

marielle zei

Bedankt voor de tip !! ik ga er zeker vanavond mee aan de slag (winkel is helaas pas vanmiddag open om papier te kunnen kopen van 30x30).
Creatieve groet Mariëlle

Ilonka zei

Wat ziet dat er gezellig uit, en leuk geschilderd ook! Ik gebruik zelf vaak ecoline op nat papier, geeft ook hele mooie effecten. Groetjes, Ilonka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...