--> Bloem vilten | Atelier de Vier Jaargetijden

zaterdag 25 september 2010

Bloem vilten

Op verzoek een foto uitleg in fases omdat het niet lukte om alle foto's in één keer in een bericht te plaatsen.
In ben natuurlijk helemaal geen viltster maar doe het op mijn manier en ik hoop dat je er iets van op steekt.

Ik ben begonnen met 3 rondjes naaldvilt maar als je dat niet in huis hebt kun je ook zelf een lapje voorvilt maken. Voorvilt is gewoon een lapje vilten en dan niet helemaal doorvilten.
Die lapjes leg ik op elkaar en prik ze in het midden vast met een viltnaald.
Daarna ga je de lapjes vilten, één voor één tussen je handen en opletten dat je ze niet samen vilt. Let er ook goed op dat je de onderkant van het buitenste lapje niet helemaal doorvilt want daar moet straks de wol van de steel nog aan vastgevilt worden!


Nadat je de lapjes gevilt hebt kun je eventueel de lapjes inrimpelen met een stiksteekje en daarna nog even goed doorvilten, In het voorbeeld heb ik alleen de binnenste lapjes ingerimpeld en op de foto van het eindresultaat kun je dat goed zien.

5 opmerkingen:

Barbara zei

Heel duidelijk zo! Dank je wel voor de uitleg! Lieve groetjes, Barbara

Trudis Felt zei

Heel duidelijke tutorial! Deze bloem probeer ik zeker en vast ook eens.
Groetjes Trudis

Carla zei

Wat een mooie duidelijke fotopresentatie heb jij zo gemaakt van de bloemen! Dank je wel hoor.
Liefs Carla.

Severine zei

Bedankt voor de moeite die je hebt genomen om dit zo duidelijk uit te leggen. Heel handig!!
Groetjes van Severine

Anoniem zei

Wat ontzettend leuk dat je laat zien hoe een bloem wordt gevilt! Ik heb de afgelopen blogjes ook gelezen. Mooi om te zien dat er verschillende manieren zijn voor het vilten. Ik maak mijn bloemen bijvoorbeeld weer heel anders en het hele proces is totaal verschillend.
Dankjewel dat je jouw manier laat zien. Ik vind de bloemen prachtig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...