Pagina's

donderdag 3 september 2009

Lampion

Al jaren droom ik van een tuin vol met lampionnetjes, helaas hangt er dit jaar maar ééntje aan , er hing ook nog een groen lampionnetje aan maar die is gesneuveld bij het onkruid wieden.
Ik heb nu al 2 keer een lampionplantje gekocht maar op de één of andere manier wil het hier in de tuin niet zo lukken.Als ze in de tuin niet willen groeien dan zelf maar aan de slag met het lampionplantje van Mieke Stender.......Ik blijf in herhaling vallen maar het was wéér een heel erg leuk popje om te maken.
Het gehele popje is gemaakt van sprookjesvilt en het hesje heb ik zo geknipt dat het groene stukje precies in het midden viel. Over dat hesje gesproken het paste niet, toen eerst de coupenaden wat korter gefestonneerd maar ook dat hielp niet. Na het patroon goed te hebben bestudeerd kwam ik erachter dat je het hesje 2 keer moest knippen en toen paste het gelukkig wel !
5 opmerkingen:

Barbara zei

Enig, Thea! Weet jij misschien of het boekje van Mieke Stenders nog ergens te koop is?

Groetjes, Barbara

Ingrid. zei

Wat is ze leuk ; altijd weer leuk als het lampionne tijd is !
Goed weekeinde , groetjes Ingrid.

Grietje zei

En het is weer een heel leuk poppetje om te zien ;-)
Trouwens...die lampionplantjes doen het bij mij ook niet best en ik heb werkelijk geen idee hoe dat komt.

Groetjes,
Grietje

Ida zei

Prachtig popje geworden Thea; complimenten!
Jammer dat de lampionnetjes niet aanslaan!

Rianne zei

Hallo Thea. De lampion plantjes hebben tijd nodig om aan te slaan. Als dat eenmaal is gelukt is het net onkruid.Dat ene plantje wat er nu staat worden er volgend echt meer. Ik heb zelf ook heel veel geduld moeten hebben. Nu heb ik er gewoon te veel. Kom ze maar halen als je in de buurt bent.Ze moeten wel zon hebben.Als ik er aan denk informeer ik volgend jaar nog een keer. Verder maak je erg leuke dingen.
Groetjes Rianne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...