maandag 6 september 2010

Gedroogde zonnebloemen voor de seizoentafel

Zonnebloemen 

Deze zonnebloemen bloeien nog in onze achtertuin en het zijn pitten van vorig jaar!
Je hoeft dus niet ieder jaar naar het tuincentrum te rennen om zonnebloempitten te kopen maar gewoon de pitten van de grootste zonnebloem laten drogen en zo heb je ieder jaar opnieuw de prachtigste zonnebloemen.
Je kunt ook de zonnebloempitten uit het konijnenvoer gebruiken als je konijnen hebt, ze bloeien wel maar  blijven erg klein.
Hier liggen zonnebloemen te drogen voor de kippen en vogels maar je kunt ze in de nazomer ook gebruiken op de seizoentafel.Ik heb alle popjes bij elkaar gezet maar je kunt het natuurlijk bij één enkel popje houden en samen met een gedroogde zonnebloem heb je een prachtige tafereel op jouw seizoentafel in de nazomer!


Antroposofische seizoentafel zomer zonnebloemen

6 opmerkingen :

Severine zei

Wat zijn zonnebloemen toch een dankbare inspiratiebron! Ik heb er allerlei plannen mee maar die moeten even tot volgend jaar wachten. Jij hebt het al prachtig voor elkaar! Erg gezellig!
Groetjes van Severine

aukjesatelier zei

Prachtig! Ik vind ze ook heel mooi op je tafel!
Hier hadden we een heleboel, net een haag. Het stond zo mooi :D De zaden bewaar ik ook voor het volgende jaar. De bloemen die ik over heb leg ik buiten op tafel. Hier smullen de vogels van. Na de winter zijn de bloemen helemaal leeg.

Annemiek zei

Mooi, je zonnebloemen. En een gedroogde op de seizoenstafel vind ik een leuk idee!

Miriam zei

Wat een enorme bloemen, leuk dat je een zonnige tafel zo hebt gemaakt. Hopelijk krijgen we nog veel zon in deze nazomer!
Groetjes, Miriam

Ingrid. zei

Leuk hoe je de tips geeft en laat zien !!!
Gezellig zo op je blog .
Groetjes van Ingrid.

Barbara zei

Mooi, je zonnebloemen, en wat een goed idee voor de nazomer! Lieve groetjes, Barbara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...